(Bonus) grootouder zijn

Sommige mensen hebben kleinkinderen in hun nabijheid en genieten van hun aanwezigheid, het samenzijn. Vaak zit dat in de kleine dingen zoals samen een boek lezen, kaarten, verhalen vertellen, bakken… of van de hulp krijgen bij eventuele digitale ‘knopen’ in de pc, tablet of gsm, smartphone. Of vertrouwen op een luisterend oor…

Je hebt grootouders in alle “maten en gewichten”, verschillend in leeftijden, waar mensen wonen, plusgrootouders, grappige, handige of lekker-eten-grootouders enz. En dat is allemaal dik oké. Als grootouder beleef je een heel specifieke – en bijzondere relatie met je kinderen en met je kleinkinderen. Je hoort het soms ook letterlijk zeggen “… dat is anders”.

Maar wat als je geen kleinkinderen in je nabijheid hebt en toch de behoefte hebt aan zo’n band met kleinkinderen? Of als je geen grootouders in je nabijheid hebt en toch de behoefte hebt aan grootouders in jouw leven en dat van jouw kinderen?

Wat zou het kunnen betekenen om toch een fijne band te ontwikkelen met kinderen als bonusgrootouder? Wat zouden de voordelen kunnen zijn voor jou? Heb je zin om hierover eens te komen praten samen met andere senioren of om te komen luisteren en ontdekken wat anderen hiervan vinden?

Home-Start Beringen en Het Blauw Huis zoeken naar inspiratie voor dit vraagstuk: Hoe kunnen senioren, kinderen en ‘kleinkinderen’ voor elkaar van betekenis zijn, zonder dat ze noodzakelijk familie van elkaar zijn?

We zoeken senioren die vrijblijvend hierover eens van gedachten willen wisselen. We organiseren hierover een ‘inspiratiegesprek’ op 6 oktober om 14:00 uur in Het Blauw Huis. Deelnemen kost niets…maar is zeker niet voor ‘niks’

“It takes a village to raise a child”. Het is een Afrikaanse spreuk dat verwijst naar het belang om samen de zorg voor kinderen op te nemen. Laat ons niet vergeten dat samen zorg opnemen vaak betekent dat we er met z’n allen beter van worden… en dat is een win- win. Voor jong en oud.

Heb je interesse om mee te praten, te denken, ervaringen te delen?

Laat het zeker weten. Ook als je interesse hebt en zelf niet aanwezig kan zijn op 6 oktober.

Close Menu