Sluit je aan bij het Blauw Ecoteam

Wat kan jij doen? Of ….

Wat ga jij doen?

Het leven wordt duurder. Gas, elektriciteit, brandstof, boodschappen.. Jij en ik voelen het in onze portemonnee, toch?

Er wordt erg gekeken naar welke maatregelen er worden getroffen door de verschillende overheden om ervoor te zorgen dat gas, elektriciteit enz. opnieuw (?) betaalbaar wordt. Maar hoe dan ook, sommige maatregelen voel je maar veel later in je portemonnee of voor sommige maatregelen val je net uit de boot…

Hoe het ook zij, wachten is één manier om met deze crisis om te gaan of kijken wat je zelf kan doen is er misschien ook één?
Het één sluit het andere niet uit.

Wil je zelf op zoek gaan naar wat jij kan doen om spaarzaam te zijn, duurzaam te leven en wat er mogelijk bestaat om je hierbij te helpen? Wil je daarbij ook nog graag genieten van je vrije tijd, je sociale contacten en van de kleine dingen van elke dag?

Dan kan ‘Het Blauw Ecoteam’ voor jou wel de plek zijn om tips en tricks te delen over hoe je duurzaam, economisch en zelfzorgzaam kan omgaan met de uitdagingen van vandaag.

In 5 bijeenkomsten bespreken we diverse onderwerpen uit verschillende levensdomeinen die enigszins onder druk komen te staan omwille van de prijsstijgingen. Bijvoorbeeld; Gas en elektriciteit; hoe houd je het warm? Wat kan je doen om energie te besparen? Waar heb je recht op? Maar ook de vrijetijdsbeleving en gezond koken kunnen anders beleefd en bekeken worden.
Samen bepalen we welke thema’s onze aandacht vragen en dus voor jou een prioriteit zijn.

 We bekijken wat dit in de praktijk betekent en wat de mogelijkheden zijn om hier op een duurzame, economische en positieve manier ‘beter’ mee om te kunnen gaan. We doen beroep op de wijsheid van de groep aangevuld met deskundigen waar nodig. We bereiden de thema’s samen voor en gaan nadien ook met de gedeelde informatie verder thuis aan de slag. We testen uit wat we leren.

Samen weten en kunnen we meer, toch?

Voor iedereen die de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen steken om meer zelfredzaam en zelfzorgzaam te zijn vandaag en morgen.

Wanneer? Eén keer per maand komen we samen, telkens de laatste donderdag van de maand. We starten op donderdag 27 oktober om 14:00 uur tot 16:30 uur. Verdere data zie je in de agenda op de website van Het Blauw Huis

De plaatsen zijn beperkt! Schrijf je snel in.

Deelnemen kost € 7 en je krijgt er ook een kopje koffie bij.

Close Menu